perjantai 17. helmikuuta 2017

Pienellä sairaslomalla

Mä viettelen täällä pientä sairaslomaa, johon kuuluu myös treeni- ja ruokaloma. Mulla on ollut hormoonit hieman sekaisin tammikuusta lähtien, ja yhtäkkiä olo alkoi vain huononemaan. Kävin lääkärissä selvittämässä syytä, ja nyt on eilinen ja tämä päivä mennyt todella huonoissa oloissa. Mikään ruoka ei pysy sisällä, kaikki tulee ulos miltei samantien, verenpaineet on todella alhaalla, joten nyt vaan levätään. Reilu viikko pitäisi kärvistellä sairaalaan operaatioon saakka näillä oloilla. Monta päivää meni siihen, että sain uskoteltua pääkopalle sen, että nyt täytyy tehdä yhteistyötä kropan kanssa, enkä saisi huonontaa oloani potemalla huonoa omaatuntoa siitä, etten käy treenaamassa, enkä todellakaan syö makrojen mukaan. Makrot saa nyt hetkeksi jäädä, nyt on tärkeintä saada minut kuntoon.

Tukisukat
Mä sainkin juuri ennen kovemman sairastelun alkua sopivasti Color4Care lta tukisukat, nämä tuli todelliseen tarpeeseen juuri nyt!
Tukisukat on mulle tuttu juttu ensimmäisen lapsen hätäsektion jäljiltä vuodelta 2011. Heti leikkauksen jälkeen puettiin mulle tukisukat, ja niitä taisin pitää muutaman kuukauden ajan päivittäin. Silloin en tajunnut ostaa kevyempi paineisia tukisukkia, joten tukisukkien käyttö loppui. Kuopushan syntyi sektiolla 2014, ja silloin tuli taas leikkauksen jälkeen tukisukat päälle. Sen jälkeen onkin tullut myös treeneihin mukaan kompressio säärystimet ja kompressiohousut. Kyllä se tuki/kompressio on vaan niin tärkeä!
Mulla löytyy ihan lähisuvusta aivoinfarktia, tromboosia ja suonikohjuja. Eli kuulun selkeään perinnölliseen riskiryhmään sydän- ja verisuonitautien suhteen.

Tukisukat
Mä itsehän kärsin kokoaikaisesta, parantumattomasta ortostatismista, eli matalasta verenpaineesta, ja siitä johtuvasta huimauksesta.
Nämä pinkit tukisukat on 16-18 mmHg paineella, eli sopivat käytettäväksi melkein kenelle vain päivittäiseen käyttöön. Istumatyöläisille, aktiivisemmassa työssä oleville, paljon liikkuville ihmisille sekä myös riskiryhmiin kuuluville suositellaan käytettävän tukisukkia. Onhan se aina järkevää lähteä ennaltaehkäisemään mahdollisia sairauksia/tiloja!


Tukisukat
Itsehän paljon urheilevana olen löytänyt tukisukkien suuren avun urheilijan näkökulmasta: nopea palautuminen sekä suorituskyvyn paraneminen. Tuo suorituskyvyn paraneminen on aivan älytöntä, en olisi ikinä uskonut, että yksi sukkapari parantaa suorituskykyä, sekä sitä palautumista, eli mahdollisia pohjesärkyjä.
Ja onneksi pinkki ei ole ainoa värivaihtoehto, vaan laajaa väriskaalaa pääset kurkkaamaan Color4Care n sivuilta.


Sukat saatu yhteistyön kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)