keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Puhdistuskuuri

Elimistöä pitäisi puhdistaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Minun edellisestä puhdistuskuurista on kolme vuotta aikaa, sillä väliin on mahtunut raskaus ja imetys - jolloin suositusten mukaan ei kannata elimistöä puhdistaa. Nyt on imetyskin loppunut, ja kroppa huutaa puhdistusta.
Olen jatkuvasti väsynyt, oloni on todella tukala, ja kyllä se niin on, että sen tuntee, kun omassa kropassa ei ole kaikki hyvin. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen ollut kahdessa leikkauksessa, ja syönyt ab-kuuria, tulehduskipulääkkeitä ja ties mitä. On myös tullut vuosi sitten mätättyä vielä kaksin käsin suklaata ja karkkia naamaan, joten ei ihmekään, kun kroppa huutaa apua.

Yleensä, kun lähetään puhdistamaan elimistöä, suositellaan jättämään pois ylimääräiset lihat (varsinkin punainen liha), maitotuotteet, viljat jne. Mä en aio tätä tehdä. Mulla on perusruokavalio kunnossa, sinne kuuluu lihaa, tonnikalaa, kanaa, riisiä, kaurahiutaleita, kananmunaa, raejuustoa, eli kaikkea sitä, mitä ei suositella syötävän puhdistuksen aikana. Mutta, mä uskon henkilökohtaisesti siihen, että kun on ne perusteet kunnossa, niin lähetään vaan putsaamaan sieltä sisältä päin kroppa kuntoon.

Nyt suunnittelin pitäväni kahden viikon puhdistuskuurin, joka alkoi maanantaina. Aloitin lempeästi.

Maanantaina aloitin kahden viikon aktiivihiilikuurin.
Maanantaina aloitin myös sitruuna-suolaveden juonnin, eli joka aamu tyhjään vatsaan 0,4 dl vettä, jossa on ruokalusikallinen sitruunamehua sekä ripaus suolaa.
Tiistaina aloitin detox -teen, jota juon kolmesti päivässä.
Tänään keskiviikkona otan pikkuhiljaa vehnänoraksen mukaan puhdistukseen.

Mä luulen, että näillä neljällä tehoaseella; aktiivihiilellä, aamun sitruunavedellä, detox-teellä, sekä vehnänoraksella saan puhdistettua elimistön.
Seuraava puhdistus on kesällä, ja silloin saakin jo luonnosta esimerkiksi voikukat mukaan puhdistukseen.

Pakko jakaa tällanen herkkusmoothie, mitä juon nyt puhdistuskuurin ajan joka päivä, ja miksei sen jälkeenkin?!


Tarvitset

  • Yhden banaanin
  • Palan inkivääriä (n.2 cm)
  • Sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • Vehnänorasta
  • halutessasi jääpaloja

Juomasta tulee ihanan fresh, kun olet muistanut laittaa banaanin noin puoli tuntia ennen tekoa pakkaseen. Kaikki ainesosat blenderissä sekaisin ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)