lauantai 4. maaliskuuta 2017

Coleslaw uusin vivahtein

Rakastan coleslawia yli kaiken, se on ehdottomasti lempisalaattini! Coleslaw on amerikkalainen salaatti, ja tuhtiutensa vuoksi sitä tulee syötyä todella harvoin. Perinteiseen amerikkalaiseen coleslawiin tulee majoneesia ja kermaviilia, ja me viedään nyt coleslaw uudelle tasolle.

Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen salaatti, tästä kun tekee riittävän ison määrän, riittää pariksi päiväksi. Saaneen esitellä;


Aasialainen coleslaw


Aasialainen Coleslaw

Tarvitset
  • Punakaalia
  • Porkkanaa
  • Omenaviinietikkaa
  • Limen
  • Mausteita oman mielen mukaan, meillä on tässä inkiväärijauhetta, suolaa, pippuria, sipulijauhetta, korianteria ja seesaminsiemeniä
Aasialainen Coleslaw
Ohjeet:

Pilko porkkanat ja punakaali ohuiksi siivuiksi (itse pilkoin punakaalin kynämäiseksi siivuksi, ja porkkanan tein spiraalileikkurilla). Coleslawin suhde luku on 60-40, eli punakaalia 60% ja porkkanaa 40%. Itse taisin laittaa tähän kahden päivän annokseen 600-700g punakaalia, ja noin 400g porkkanaa.

Pilkkomisen jälkeen sekoita porkkanat ja punakaalit salaattikulhossa. Tämän jälkeen alkaa se monelle haastavin osuus, eli maustaminen. Tähän kun ei ole mitään tarkkoja gramma- tai lusikkamääriä, sillä mausteiden oikean määrän saa selville maistamalla.

Lisää ensimmäisenä joukkoon yhden limen raastettu kuori, ja tämän jälkeen limen mehu. Sen jälkeen kuivat mausteet, jonka jälkeen lorauta alkuun vaikka noin 1-1,5 DL omenaviinietikkaa. Sekoita kunnolla, ja maistele. Maun kuuluu olla mausteinen, ei makea, ei liian tulinen, vaan hieman mausteinen. Lisää mausteita oman mielesi mukaan. Lopuksi laita muutama ruokalusikallinen seesaminsiemeniä mukaan.

Aasialainen Coleslaw
Yhteistyössä K-Supermarket Westbest


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)