lauantai 25. maaliskuuta 2017

Lapsiperhe Tukholmassa, vol 4.

Me käytiin jälleen minilomailemassa aina niin ihanassa Tukholmassa, ja teki terää 😍


Meillä oli ennalta suunniteltu ihan puhdas shoppailumatka, sillä pikkuherra on pyrähtänyt ulos vanhasta vaatekoostaan. Ja ostoksia me tehtiinkin, niin että rattaat huojui kauppakassien painosta. Perusjuttuja, vaatteita ja leluja. Tukholmassa kun vaan on niin paljon parempi valikoima, kuin Suomessa.


Tällä kertaa joutui lapset pettymään hieman reissussa, sillä Harri Hylje ja disco on kuulemma vain viikonloppuisin. Tämä oli neljäs reissumme arkipäivinä matkustettaessa, mutta ensimmäinen kerta, kun lasten lempparimaskottia ei löytynyt laivalta. Onneksi kylpyläreissu, leikkipaikka, ostosreissut, ja päivä Tukholmassa pelastivat tilanteen - ja taisin joutua lupaamaan uuden reissun siten, että tanssijalka pääsisi vipattamaan discoon.

Me matkustettiin jälleen metrolla, ja hyvä vinkki muille matkustaville! Laivalta ostettaessa yksi metrolippu maksaa 45 kruunua, suoraan metroasemalta ostettuna se maksaa 43 kruunua. MUTTA, jos haluat pitkällä tähtäimellä säästää, ja käyt useammin Tukholmassa, pääset halvemmalla, kun ostat metrokortin, joka on ilmainen, ja sille ladataan arvoa. Tässä taisi säästää noin 20 kruunua.

Sää Tukholmassa oli jo aivan ihana, aurinkoa ja lämmintä piisasi. Helsinkiin takaisin tultaessa satoi vettä, ja illalla lunta?! Pieni ero oli ilmastossa.


Ennen reissua multa kysyttiin, että miksi ihmeessä AINA Tukholmaan?! Ja miksi laivalla, miksei nopeammin lentäen?

Totta, tämä oli meidän neljäs reissumme, muttei todellakaan viimeinen. Toivottavasti tänä vuonna tulisi vähintään ainakin yksi reissu lisää Tukholmaan. Miksi ihmeessä? Mä rakastan Tukholmaa yli kaiken! Ihmiset siellä on aivan ihania. Ihmiset katukuvassa on inspiroivia, ja ylipäätänsä koko kaupunki on niin kaunis. Siellä on paljon nähtävää, eikä yhden laivaristeilyn aikana ehdi kaikkea näkemään. Niinpä me ollaan pyritty joka reissulla tekemään jotain muuta, kuin edelliskerralla.
Viime vuoden elokuussa käytiin Humlegårdenissa ja syyskuussa käytiin ihan vain kävelemässä sataman läheisyydessä, ja tutkailemassa aluetta.
Lisäksi ostosmahdollisuudet on omasta mielestäni paljon paremmat kuin Suomessa. Ihan perus H&M, Lindex ym. valikoimat on Tukholmassa paremmat. Ja ne kaikki ihanat pikku putiikit, aivan ihania!! Kesällä olisi kiva käydä Djurgårdenissa, ja jos vain aikataulut sallii, täytyisi ennen elokuuta saada päivitettyä tulevan eskarilaisen vaatekappikin.

Ja miksi laivalla, miksei lentäen? Meillä on satama lähellä, keskustasta päästään ratikalla kymmenessä minuutissa satamaan, ja laivassa odottaa ihanan tilava perhehytti, lasten leikkipaikka, puhumattakaan tax freestä. Lentokentälle saisi junalla matkustaa melkein tunnin?! Lyhyt lentomatka ei ole mikään iso elämys lapsille, eikä hotellissa odota lasten ihannoima maskotti. 
Me ollaan tykätty tosi paljon risteillä Tukholmaan, lapsiperheelle se on niin helppoa ja vaivatonta.3 kommenttia:

 1. Tää tuli niin tarpeeseen! Tiistaina menossa Tukholmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä oli aurinkoinen reissu! :)

   Poista
  2. Toivottavasti teillä oli aurinkoinen reissu! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)