maanantai 20. maaliskuuta 2017

Luomuhyllyjen kätköistä

Luomuhyllyjen välissä pyöriminen on joskus oikea makumatka. Luomussa on enemmän makua, ja tarjonta on laaja.


Valitsetteko te kaupasta luomua? Sanotaan, että luomutuotteissa on enemmän antioksidantteja ja vitamiineja. Luomutuotteen valitsemalla varmistat, ettet syö geneettisesti muunneltuja ainesosia, vaan vain ja ainoastaan puhdasta ruokaa.


Meidän kaupan luomuhyllystä löytää kaikki tarvitsemansa vihannekset ja hedelmät. En ole huomannut mitään, mitä en saisi luomuna. Ja jos jotain ei ole, niin aina kuunnellaan toiveita.


Mä kävin nappaamassa viime viikolla luomuhyllystä muutaman avokadon ja sitruunan, ja siitä syntyi viikonlopuksi herkullinen avokadomousse.


Avokadomousse


Avokadomousse
Koska tämä avokadomousse on niin suussa sulavaa, ja himoitset tätä pienen annoksen jälkeen lisää, suosittelen tekemään tämän isomman annoksen, jolloin tästä riittää, eikä tarvitse jäädä nuolemaan näppejään.

Isompaan annokseen (valmista moussea noin 0,5 L) tarvitset:
  • 5-6 avokadoa
  • 2 sitruunaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa + mustapippuria sekä
  • Sokeria tai hunajaa
Kuori avokadot, ja poista niistä kivet. Lisää avokadojen joukkoon kahden sitruunan mehu, sekä loraus oliiviöljyä. Mausta mielesi mukaan, pienen pieni ripaus mustapippuria, ripaus suolaa, sekä noin ruokalusikallisen verran hunajaa tai haluamaasi sokeria. Blendaa nämä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi mousseksi, ja NAUTI. 💗


Tällä kertaa avokadomousse pääsi meillä salaatin päälle, ikään kuin salaatinkastikkeeksi. Voit laittaa myös avokadomoussea leivän päälle, kuten meillä oli jouluna avokado-lohileivät. Voit myös dipata mousseen vihanneksia, käyttää sitä lisukkeena lämpimän ruoan kanssa, tai sivellä leipä tällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)