perjantai 21. huhtikuuta 2017

Aasialainen wokki kotona

Meidän K-supermarkettiimme oli tullut Choi Samia, kiinalaista kaalia, yhtä suosituimmista Aasian vihanneksista.


Jos yhtään haluaa tehdä kiinalaista ruokaa kotona, sen onnistumisen salaisuus on aasialaiset vihannekset, kuten tämä kuvan choi sam, kai lan tai paksoi.

Jälleen resepti koostuu vain muutamasta raaka-aineesta, ja tekeminen on helposti toteutettavissa.

Pääraaka-aineet:
  • Choi sam
  • Kesäkurpitsa
  • Porkkana
  • Inkivääri ja
  • Korianteri
Choi samista on leikattu varret roskiin, ja lehdet on hyödynnetty leikkaamalla ne viistoon.
Inkivääri on suikaloitu ohueksi, samoin kesäkurpitsa on parin millin ohuina siivuina.

Sitten alkaa helppo tekemisen osuus! Pannu kuumennetaan kuumaksi, jonka jälkeen lämpöä säädetään noin keskilämmölle. Pannulle heitetään öljyn kanssa inkivääri, kesäkurpitsa, porkkana ja choi sam. Päälle laitetaan desi vettä ja desi soijaa. Kun alkaa näyttämään valmiilta, sekoita joukkoon vielä seesamiöljyä kaksi ruokalusikallista, nypittyä korianteria, sekä seesaminsiemeniä.

Tämä on aivan ihana makujen viettelys tällaisenaan. Mikäli haluat mukaan hieman hiilihydraatteja, erittäin sopiva vaihtoehto aasialaiseen ruokaan on riisinuudeli.








2 kommenttia:

  1. Inkivääri sopii ihanasti wokkeihin. Kun vaan muistaisi ostaa sitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii melkein kaikkeen, itse käytän päivittäin inkivääriä - jopa aamupuuroni kanssa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)