lauantai 1. huhtikuuta 2017

Mansikkainen jälkiruoka (Gluteeniton, laktoositon)

Jouduttuani tiukalle Fodmap -ruokavaliolle, totesin tämän alkuun olevan todella raskasta ja ylimääräistä ajatustyötä vaativaa. Suurin kynnyskivi minulle on herkut. Rakastan herkkuja yli kaiken. Pääsääntöisesti olen laktoosittomalla JA gluteenittomalla ruokavaliolla, ja sen lisäksi on makeutusaineet ja vähän muutakin kielletty.
Olen tässä pari viikkoa pyörinyt ruokakauppojen herkkuhyllyillä. Jos löydän jotain gluteenittomasta hyllystä, alkaa hymy hiipimään huulille, kunnes huomaan sen sisältävän joko maitosuklaata tai makeutusaineita. Sanoisin näin amatöörinä, että hyvin pieni on valmisvalikoima ruokarajoitteiselle ihmiselle. 
En myöskään löydä netistä blogeja, tai isoa kasaa reseptejä, jotka sopisivat minulle. Näin kapinamielessä päätin muuttaa tämän asian, ja tästä eteenpäin blogissani on VAIN laktoosittomia & gluteenittomia, sekä ylipäätänsä Fodmap -ruokavalioon soveltuvia reseptejä.

Gluteeniton & Laktoositon jälkiruoka
Oletteko huomanneet, että mansikat ovat tulleet kauppoihin? Eiväthän ne suomalaisia ole, mutta on ne silti makeita, ja edullisia! Meidän K-supermarketissa on puolen kilon mansikkalaatikko tarjouksessa 4,99€!
Koska rakastan mansikoita, ja erioten niitä yhdessä kermavaahdon kanssa, en voinut jättää niitä laktoosittomuuden takia unholaan. Vierailu kylmähyllyllä, ja kermavaahdolle löytyi kasvipohjainen vaihtoehto. Kokeilkaa ja nauttikaa. 💓

Mansikkainen jälkiruoka

Gluteeniton & laktoositon jälkiruoka
Tarvitset:
  • Kasvipohjainen vaihtoehto kermalle (itse käytin Alpron vispautuvaa Cuisine Soyaa)
  • Mansikoita
  • Yhden limen
Tuo Alpron Cuisine Soya toivon mukaan sopii suurimmalle osalle fodmappaajista. Itselleni ei sovellu soija suurissa määrin, mutta tuon valmisteen papujen määrä oli niin minimaalinen, että meni vielä fodmappiin mukaan.

Vispasin ensin soijavalmisteen, ja valmiisen vaahtoon raastoin yhden limen kuoren, sekä lopuksi puristin limen mehun. Vaahto laitetaan tarjoiluastioihin, ja päälle mansikoita, tai oman mielen mukaan muitakin marjoja tai hedelmiä. Ihanan makea, eikä oikeasti eroa huomaa normaaliin kuohukermasta tehtyyn vahtoon ollenkaan! Nimim, kaksi lasta veti tätä isot kulhot, ja kehuivat maasta taivaaseen!

Gluteeniton & laktoositon jälkiruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)