sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Grillatut tomaatit

Joko on kaikilla alkanut grillikausi? Aurinko on lämmittänyt ihanasti muutaman päivän, tänään tosin lähti jo kylmenemään päin. Mutta kyllä se lämpö ja kesä sieltä vielä tulee.

Me korkattiin tänään mökkikausi päiväreissulla, mutten malttanut sinne asti odottaa pihvitomaattien grillaamista. Grillatut kasvikset on yksi kesän grillisuosikeista, ja kivaa vaihtelua suomalaiselle makkaralle. Aika paljon porukka grillailee lihaa ja makkaraa, ja sitten harmitellaan tunkkaista oloa.

Koska mä en jaksanut malttamattomana odottaa mökkipihan aitoa grilliä, paistoin omat tomaattini paistinpannulla. Mutta mikä parasta - ehdittiin nauttimaan tomaatit ihanan ilta-auringon paistaessa.

Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja varsinkin, jos on tulossa vieraaksi kasvissyöjä, tai muulla erikoisruokavaliolla varustettu henkilö. Itse fodmappilaisena en tänään mökillä pystynyt syömään pihvejä tai makkaroita, joten nämä tällaiset helpot grillailtavat pelastavat tilanteen kuin tilanteen!

Grillatut tomaatit


Grillatut tomaatit
Tarvitset
  • Pihvitomaatteja
  • Basilikaa
  • Yhden sitruunan
  • Oliiviöljyä
  • Mausteet oman maun mukaan (tässä sormisuolaa ja mustapippuria)
Leikkasin pihvitomaatit noin sentin paksuisiksi siivuiksi, ja tämän jälkeen laitoin ne kuuman paistinpannun päälle paistumaan. Pannulla sirottelin tomaattien päälle sormisuolaa ja pippuria puolin ja toisin. 
Tomaattien paistumisen aikana valmistin marinadin, johon laitoin noin puoli desiä oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehun, sekä kokonaisia basilikan lehtiä. Sekoitin marinadin, ja annoin basilikan lehtien imeä itseensä makua paistamisen ajan.
Kun tomaatit olivat valmiit, kaadoin niiden päälle öljy-sitruuna-basilika marinadin. 

Toimii! Kokeile ja nauti 💗

Grillatut pihvitomaatit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)