perjantai 5. toukokuuta 2017

Hyvä ja terveellinen välipala

Usein mietitään ja kikkaillaan hyvien ja tervellisten välipalojen kanssa. Aika usealle se on banaani, niin lapselle - kuin aikuisellekin. Lähetään nyt miettimään tilannetta, jossa välipalaa ei syödä kotona, vaan jossain ulkona; leikkipuistossa, pitkällä kävelylenkillä, lapset kerhossa tai koko perheen metsäretkellä.
Se kaikista vakioin taitaa olla banaani. Mulla ja lapsilla on aina ollut mukana banaani. Ainoa miinuspuoli banaanissa on se, että se takuuvarmasti liiskaantuu rattaiden tai käsilaukun pohjalle, eikä sitä ole hirveän miellyttävä syödä :D
Toinen on hiilaripommi-riisikakut, lapsille toimii hyvin, mutta ei aina.

Leader Barebar
Mullahan lapset käy kerhossa arkisin, ja vaikka kerhon kesto on pienemmällä kaksi tuntia, ja isommalla kolme tuntia, sisältyy molempien kerhoihin välipalahetki. Välipalan on oltava sellainen, minkä avulla jaksaa hyvin, sillä kerho on metsäkerho, jossa siis ollaan ulkona ja liikutaan kokoajan. Banaanin kun heität lapsen reppuun, se on aika nopeasti tuolla metsästä liiskana. En vähättele kuitenkaan banaania, se on maailman paras hedelmä - mutta kotiolosuhteissa toimii parhaiten.

Vuoden alussa lapset maistoi Leaderin BareBar -patukoita, ja ne rakastui niihin täysin. BareBarithan on siis raakapatukoita, jotka on laktoosittomia, gluteenittomia ja lisäaineettomia! Välipalaunelma 💗

Barebarit käy myös moneen erikoisruokavalioon, kun ovat puhtaista raaka-aineista tehtyjä. Mulla muksut tykkää vaihdella aina patukoiden makuja. Meillä on aika vakio, että kaapissa löytyy aina muutamaa eri makua, ja niistä saavat päättää sen päivän patukkansa. Makuvaihtoehtojahan näissä on 23, ja löytyy jokaseen makuun jotakin.

Leader BareBar
Joskus kun lähetään kaupungille tai kyläilyreissulle, mä heitän aina laukun pohjaan kaikille yhet raakapatukat, jos nälkä pääsee yllättämään.

Lapsethan rakastaa myös raakakakkuja, ja kuopuksen synttäriraakakakun pohja koostui barebareista. 16 senttiseen vuokaan taisi mennä viitisen raakapatukkaa, ja kuinka helppoa se oli, kun ei tarvinnu ensin valmistella ja surrutella pähkinöitä ja taateleita, tässä mentiin matalimman aidan yli, ja oli herkkua!

BareBar Leader
Sponsored by Leader

Käythän kurkkaamassa myös lapsiaiheisen blogini TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)