tiistai 22. elokuuta 2017

Kookosöljyn voima

Aloitin vuonna 2012 kookosöljyn käytön, ja edelleen vannon sen nimeen. En ole ikinä pienen ikäni aikana löytänyt yhtä tuotetta, jolla on näin monta käyttötarkoitusta.

Kesäkuussa ollessamme Lapissa, jätin miltei kaikki kosmetiikkatuotteet kotiin, ja otin mukaan kookosöljypurkin. Reilun puolentoista viikon ajan kookosöljy oli ainoa kosme, jota käytin yötä päivää. Tästä kun mainitsin kesäkuun puolella instagrammissa, minulta kyseltiin että mihin kaikkeen sitä kookosöljyä käytän. Lapin reissun aikanahan öljy toimi minulla suun puhdistuksessa, shampoona, hoitoaineena, vartalorasvana, kasvovoiteena ja paistoöljynä.Joka aamu ja ilta ennen hampaidenpesua purskuttelen kookosöljyä noin 30 sekunnin ajan suussa. Se poistaa bakteereita, ja öljy ei valkaise hampaita, mutta se poistaa tummentumia.

Hiustenpesun jälkeen sipaisen märkiin latvoihin kookosöljyä pitämään huolta hiuksistani.

Joka ilta rasvaan ihoni ja kasvoni kookosöljyllä. Öljy antaa juuri sopivan kosteuden iholle yön ajaksi.

Käytän kookosöljyä myös ihon kuorintaan, ohje TÄÄLLÄ.

Voit käyttää kookosöljyä myös leipomisessa, kuten raakakakuissa, paistorasvana jälkiruokien kanssa, silmä- ja kasvomeikin poistoaineena ja aftersunina. Netti on pullollaan lukuisia vinkkejä öljyn suhteen.Kookosöljy on vuosien ajan ollut mielipiteiden jakaja. Mun mielestä on hyvä muistaa kohtuus kaikessa. Mikä vain hyvä rasva muuttuu huonoksi, kun sitä lappaa isoja ruokalusikallisia suuhun päivässä. Mutta ulkoisessa, eikä kohtuudella sisäisessä käytössäkään ole mitään epäterveellistä, kun muistetaan kohtuus. Kookosöljyn terveyshyödyt on todella monipuoliset. Öljy suojaa bakteereilta, ja kannattaa kokeilla joskus myös mustelmiin, pääset niistä nopeammin eroon! Ruoanlaitossa kookosöljy ei härskiinny, ja miltei kaikki herkulliset raakaleivonnaiset syntyvät kookosöljy apunaan.

Olen hoitanut molempien lasten atooppisen ihon kookosöljyllä, joka tehosi paljon paremmin kuin yksikään apteekin reseptivoiteista. Kookosöljyä voi käyttää myös auringossa, mutta sen suojakerroin ei ole hirveän iso.

Mulla löytyy kookosöljy melkein joka huoneesta; kylpyhuoneesta suun purskuttelua varten, keittiöstä ruoanlaittoa varten, ja makuuhuoneesta ulkoista kauneudenhoitoa varten.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)