torstai 7. syyskuuta 2017

Kaksi sesonkiherkkua samassa salaatissa

NYT jos koskaan kannattaa suunnata ostamaan viikunoita. Ne ovat pehmeitä, kuorineen syötäviä, ihanan mehukkaita, edullisia, sekä läheltä tulevia. Kausi on lyhyt, joten käytä se hyödyksesi!

Täysi syksy on saapunut Helsinkiin, ja ennen kuin syksy iskee fiilikseen, on se tullut jo ruokapöytäämme. Ruoka ei ole enää niin räiskyvän värikästä, kuin kesäkaudella. Tein tänään kahdesta sesonkiherkusta, lehtikaalista ja viikunasta ihanan lämpimän oloisen salaatin päivälliselle. Sävyt ovat syksyisen tummat, mutta eivät liian melankoliset.

Niin se syksy saapuu joka vuosi, huomaamatta, salakavalasti, ja aivan liian nopeasti. Mutta nautitaan näistä syksyn antimista; nyt on montaa eri sesonkiherkkua tarjolla.

Sesonkisalaatti

Lehtikaali-viikuna salaatti
Kahden henkilön salaattiin tarvitset:
  • 200g lehtikaalia
  • 3-4 tuoretta viikunaa
  • valkohomejuustoa
  • pekaanipähkinöitä

Ensimmäisenä paahdoin pekaanipähkinät uunissa, 170 asteessa kymmenen minuutin ajan. Samalla revin lehtikaalin pieniksi palasiksi, ja paahdoin niitä kuumalla pannulla hieman. Viikunat on pilkottu päälle ja juusto revitty joukkoon.

Päälle tein myös sitruuna-vinegreten:

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunankuoriraastetta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria, sekä
  • loraus sitruunasta puristettua mehua.
Ainekset on vain sekoitettu keskenään ja roiskittu salaatin päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)