keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Miksi en mene kisaamaan nyt?

Kun elokuussa julkaisin videopäiväkirjani, jossa kerroin pintapuolisesti kisasuunnitelmista, jotka menee mahdollisesti ensi vuodelle, mutta tänä syksynä minua ei lavoilla nähdä, tuli sieltä muutama kysymys, miksi?

Nyt lähden avaamaan pintaa syvemmälle tarinaani liittyen kisasuunnitelmiini.

Jos aloittaisin kisatarinani ihan alusta alkaen, kertoisin alunperin kisatavoitteeni olleen vuonna 2014. Mutta ehkä keskitytään nyt tämänhetkiseen tilanteeseen.
Viime vuonna aloittaessani kisavalmennuksen, mahdollinen kisa ajankohta olisi voinut olla tämän vuoden kevät, JOS kaikki olisi mennyt täydellisesti nappiin. Mutta, koska aina on mahdollisuus sairastua flunssaan ja takapakkia voi tulla, niin siirryttiin heti tähtäämään syksyyn. Kaikki meni tosi kivasti muutaman kuukauden ajan, KUNNES kisatiimimme alkoi rakoilla. Tiimimme oli täynnä mahtavia tyttöjä, ja onkin ollut todella ihanaa päästä tutustumaan näihin tyttöihin, ja olen päässyt seuraamaan upeiden ihmisten kisamatkaa!
Joten itse tiimin sisäisessä hengessä ei ollut mitään vikaa, vaan siellä "johtopäässä". Jossain vaiheessa meille kaikille tiimiläisille selvisi, kuinka tiimin omistaja ei maksanut valmentajallemme palkkaa, joten valmentajan oli pakko lopettaa tiimissä, ja samassa saatiin selville, että meidän kaikkien rahat on käytetty johonkin aivan muuhun, kuin olennaiseen.


Kun tiimin omistaja oli haukuttu lyttyyn, kun tämä oli käyttänyt usean kymmenen tytön rahat vuittoneihin ja ties mihin, pieni toivonpilkahdus paremmasta tuli. Hän oli järjestänyt kaverinsa ottamaan tiimin haltuun, ja luvattiin että asiat saadaan rullaamaan. Olihan uudella tiimin omistajalla kokemusta kisaamisesta, treenaamisesta ja valmentamisesta. Alkuun näyttikin, että asiat sittenkin järjestyy parhaiten päin! Mutta se oli sitä kuuluisaa alkuhuumaa. Siitä alkuhuumasta päästiin pikkuhiljaa tähän tilanteeseen missä nyt ollaan. Tiimin omistaja ei vastaa tiimiläisten soittoihin, ei tekstiviesteihin, ei facebook viesteihin, ei whatsappiin, ei sähköposteihin, eli ei mihinkään. Joskus jos hänellä on hyvä draivi päällä, saattaa saadakin pientä toivon pilkahdusta takaisin, kun hänestä kuuluu parin sanan mittainen viesti, mutta yleensä se jää siihen.
Miksi kukaan ei mene hänen oven taakseen? No, sanoisin ettei ole sen arvoista. Ne useat kymmenet tuhannet eurot, mitä meistä tytöistä on nyhdetty on jo käytetty aika päivää sitten. Enkä rehellisesti sanottuna usko, että sieltä oven takaakaan saataisiin mitään takaisinpäin, joten miksi vaivautua. Antaa olla, kun asialle ei voida tehdä käytännössä mitään. Oikeuskulutkin olisivat isommat kuin rahojemme takaisin saanti.
Ja minulle ainakin tässä on kyse enemmän periaattellisista asioista, kuin rahojen menetyksestä, niin paras asia, mitä minä ja muut tiimin entiset jäsenet voidaan tehdä, on jakaa tätä ilosanomaa näistä pojista eteenpäin.Voisin syyttää itseäni tyhmäksi ja naiiviksi. Ja itseasiassa sitä mä olenkin tämän asian suhteen. Olisi pitänyt paeta vielä kun se oli mahdollista, mutta rahat olin jokatapauksessa menettänyt. Sinne meni kevyt pari tonnia muiden hauskanpitoon. Toivon syvästi, että niillä rahoilla on ostettu edes kaunis Vuittonin laukku.

Toiset tiimin tytöt joutuvat edelleen maksamaan tästä kalliista lystistä edelleen. On kyllä kalliita miehiä nuo Royal Fitness Teamin omistajat, kalliimpia kuin puhelintytöt.

Tiimin laskutusta hoitaa ulkoinen laskutusyritys, jotka eivät voi pysäyttää laskujen tuloa kokonaan. Eli pahimmassa tapauksessa jotkut tytöistä maksavat vielä ensi vuoteen saakka tästä poikien hauskanpidosta.

Miksi siis en hakeutunut heti uuteen tiimiin tai uuden valmentajan valmennettavaksi? Päällimmäisenä syynä on motivaation menetys tiimin jäsenenä olemiseen. Ei tietenkään kaikissa tiimeissä ole tällaista, ja olisihan tämäkin pitänyt nähdä ja tajuta aikaisemmin, sillä ennen Royal Fitness Teamia oli Cap Athlete Team ja tätä ennen BodyCamp. Ja toisekseen, en nähnyt mitenkään motivaatiota lisäävänä maksaa toista reilua paria tonnia tästä lystistä, kisavalmennuksesta viisi tonnia vuodessa? Ei kiitos.


Itselläni on sponsorisopimuksen mukaan lupa kisata Team Leaderin alla, ja sen teen sinä päivänä kun menen kisaamaan. Tällä hetkellä en etsi uutta kisatiimiä, enkä uutta valmentajaa. Tällä hetkellä treenaan saamieni oppien mukaan, ja katson loppuvuodesta mikä on fiilis ensi vuonna kisaamisesta.

Sen verran haluan puhdistaa maineita, että näiden tiimien tytöt ovat aivan uskomattomia naisia, ja toivon että tiimien omistajien sotkut eivät tahraa kenenkään tiimin jäsenten nimiä kisamaailmassa. Myöskin luotan edelleen täysillä valmentajaan, Arto Rantakokkoon. Sinä päivänä, kun palaan kisavalmennukseen, soitan ensimmäisenä Artolle.

Kuvien aurinkolasit Offerillalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)